Dit restaurant bestaat al pakweg 40 jaar en ik krijg de indruk dat ze de laatste tijd de sleur willen doorbreken en er opnieuw wat fut in het blazen zijn. Misschien een nieuwe uitbater? Nostalgisch en warm ingericht met vele kristallen lusters, een gelijkvloers en een eerste verdieping, biedt dit historisch pand plaats aan naar schatting 150 couverts, die niet op zijn minst voor een deel door toeristen ingevuld worden. Dat is wel wat en als je dan een menukaart ziet die erg uitgebreid is, stel ik me de vraag hoe groot hun keuken wel moet zijn en of alles wel vers klaargemaakt is. Specialiteiten leken me vooral het paardenvlees en de schaaldieren. De prijzen zijn normaal.
Onze disgenoten kozen voor het maandmenu(€45) en wij dienden mee te doen want het restaurant bood geen soepelheid. We legden €4,50/pp op voor Zuid-Afrikaanse wijnen die nu niet zo bijzonder waren om er een supplement voor te vragen. Wij kozen voor gemarineerde tonijn met een crème van avocado en sojadressing, paardensteak met bearnaise en grand dessert. Het voorgerecht was op taverneniveau en vereist niet veel kunde van de kok. De paardensteak was een dik stuk vlees van gemiddelde kwaliteit en dik vlees moet je correct kunnen klaarmaken, wat hier het geval niet was. Op de buitenkant was dan ook een te hard dichtgeschroeide korst (je kan het op de foto's zien). De bearnaisesaus was versgemaakt maar niet volgens de regels van de kunst. Dit is toch elementaire basiskennis tijdens een koksopleiding? De smaak was niet correct en ze was veel te zout. De gewokte groentjes waren aanvaardbaar. Bij de frietjes hetzelfde verhaal: niet bijzonder en mogelijk te wijten aan een verkeerde soort aardappelen, het vet niet tijdig vervangen of maar in één keer afgebakken? Het nagerecht waren kleine gebakjes die men inkoopt en waar de chef ook weer zijn kunsten niet moet laten zien.
Er was veel personeel aanwezig (allen vreemdelingen) dat vlot, efficiënt en zeer snel werkte, maar daardoor wel geen aangenaam rustig tafelgevoel gaf. Wij zaten op de eerste verdieping aan de dienstdoorgang en geregeld was er een gekletter van borden en bestek. Dit is niet erg aangenaam. De Marokkaanse garçons waren te vrijpostig en de Hollandse serveuse verstond ik gewoonweg niet.
Een aantal gerechten op de kaart kosten wel wat omdat het om kwaliteitsingrediënten gaat (bv. paardenfilet €34, salade folle €36,50, filet Rossini €35). Ik heb echter te weinig kunde van de chef gezien om een volgende keer deze prijzen te willen geven voor één van die gerechten. Als het tegenvalt, vind ik het immers zonde van het geld.